joi, 11 noiembrie 2010

Romania the Land of No Choice

  După aproape 21 de ani de "libertate", timp în care s-au îmbogățit doar politicienii si neamurile lor, România a sărăcit și s-a transformat dintr-un armasar focos intr-o mârțoagă deșălată, o mare parte dintre românii cu frică de Dumnezeu au plecat în străinătate pe post de argați la cules de căpșuni, morcov și alte cele pentru a duce un trai mai bun decât în tara lor, o alta parte dintre români fără frică de Dumnezeu au plecat în țările dezvoltate pentru a deveni un fel de haiduci moderni, marea masă a populatiei rămasă în țară a ajuns la fundul sacului si îi chiorăie mațele de foame, salariile au ajuns la nivelul țărilor din lumea a-III-a, a ajuns să-ți fie rușine să spui ca ai terminat o facultate si ești profesor sau funcționar la stat cu un venit demn de râsul curcilor și în care nu am fost în stare să construim decât vreo 80 de Km de autostradă, politicienii nostri au venit cu o nouă găselniță : cauciucuri de iarnă obligatorii!
  Păi ce mai contează că la noi străzile arată ca dupa un bombardament din al-III-lea război mondial, că soluția autoritățiror pentru reducerea numarului de gropi este sa facă din două sau trei una, că plătim rovinietă de parcă am merge pe străzi făcute din marmură?
     

Trebuie sa mergem obligatoriu cu cauciucuri de iarnă cinci luni pe an și nu contează vremea! Pentru că așa vor capetele luminate care ne conduc.
  Să nu ma înțelegeți greșit, nu spun că nu ar fi bine ca toate mașinile să fie echipate corespunzător sezonului rece, ar fi extraordinar, dar masura asta merge într-o țară civilizată, unde populația are ce pune, în primul rând, pe masa. Dar la noi mai degrabă se investesc zeci de milioane de euro în loganuri echipate cu radar decât în infrastructură! Infrastructură! Ce cuvânt străin pentru noi! Îmi aduc aminte cum se câcau pe ei de râs șoferii de pe masinile care l-au adus pe Michael Jackson în România, si spuneau că  : "România e minunată, parcă ne-am întors în timp 100 de ani"! Și aveau mare dreptate...când ieși din România și vezi țările vecine îți dai seama cu părere de rău ca trăiești într-o țară înapoiată.
  Și ce mi se pare culmea e că toți cei intervievați erau foarte bucuroși că politicienii au venit cu ideea asta. De parcă le dădeau cauciucurile pe gratis! Păi asta e un fel de :
   Având în vedere că toată "Gașca lu' Papuc" a luat cu asalt depozitele de anvelope, ce credeți?, anvelopele s-au scumpit, normal, că așa e în România, cand e cerere mare prețurile cresc. Comercianți dom'le, ce mai! De asta și merge țara asta așa bine, pentru că toata lumea încearcă să fure pe toată lumea.
  Și sancțiunile le vor da caraliii...păi de unde știu ăștia cu ce cauciucuri trebuie să fie echipată mașina mea? Că mulți dintre ei au fost bolnavi când erau mici și au cam lipsit de la școală! Nu-i nimic că ei au școala vieții, iar politicienii care bănuiesc, au niste depozite pline de cauciucuri, ați ghicit, de iarna, tocmai le-au dat un nou motiv de a da "la pace" cu bieții șoferi storși ca o rufă de atâtea taxe și dări!
  Dar lasă că în mare parte ne merităm soarta! Ce se mai bucurau românii la alegeri cand primeau câte o căldare si o pereche de ciubote de cauciuc! Ei na că acu chiar că ne încalță aștia pe toți!

5 comentarii:

  1. super adevărat discurs...asta e pura realitate

    RăspundețiȘtergere
  2. lasa ca ei fac tot posibilul ca noi sa traim bine....in canada!!!! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. puii mei...doar de atat suntem in stare...e mai nasol decat nasol...pacat ca trebuie sa fac si eu o investitie...mama lor de cauciucuri ...

    RăspundețiȘtergere