sâmbătă, 6 noiembrie 2010

A murit un roman..

      Zilele trecute a murit un roman, poet, om de cultura, politician...Adrian Paunescu.
   Stau si ma gandesc de cate ori am vazut emisiuni la televizor in omagiul domnului Paunescu....hmm.....putine...sau as putea spune chiar niciuna! In schimb am auzit mereu din partea adversarilor politici sau chiar din partea moderatorilor TV etichete de genul pupincuristul lu' Ceasca, cantaretul de casa a dictatorului si alte astfel de rautati. Acum cand nu mai este printre noi, intreaga presa din Romania s-a aruncat cu buzele direct in bucile marelui poet pentru al saruta cu nesat si pentru a obtine cat mai multa audienta. Adica pana acum cand traia printre noi si ne incanta cu poeziile sale era pupincurist iar acum cand sarmanul si-a dat obstescul sfarsit e "Fenomenul Paunescu" cum am vazut un titlu mare la o televiziune. La fel s-a intamplat si cu altii, presa romana obtinand castiguri frumoase pe urma mortii vedetelor care cat erau in viata nu mai erau bagate in seama de nimeni. Ba mai mult, o televiziune s-a imbogatit pe urma disparitiei si presupusei morti a unei necunoscute pana atunci, al carui nume e stiut acum de absolut toata suflarea : Elodia.

   In acelasi mod s-a intamplat cu Madalina Manole si Laura Stoica, vedete uitate de televiziuni dar care dupa ce au trecut in nefiinta au devenit cel mai tare subiect de presa. Eu ma intreb de ce nu cinstim acesti oameni cat timp ii avem alaturi? Adica Nicolae Guta apare mai mereu pe toate posturile si pe la toate emisiunile unde mai nou a venit sa-si prezinte, ce credeti???, colectia lui de moda!!!! Analfabetul asta cu mai putine clase ca trenul e designer vestimentar! Si este invitat la o emisiune cu pretentii, Happy Hour, unde Maruta e bucuros sa ne prezinte creatiile designerului manelist Guta si a odraslei acestuia.....si cine credeti ca era pe post de manechin?? nebuna de Moculeasca! JALNIC!!! Astia sunt oamenii promovati de presa noastra : manelistii, pitipoancele, nebunii, mai nou am auzit ca vor sa-l faca vedeta pe ala care a omorat-o pe Mihaela Runceanu.....efectiv ramai perplex cand auzi atatea tampenii.
   Noi toti ramanem cu ochii in televizor unde vedem zilele astea cum se perinda toti politicienii, inclusiv pe cel mai mare dintre ei, atotputernicul Traian, cum isi prezinta ei ultimul omagiu marelui poet si cum saruta ei acum unde mai inainte au scuipat....dar ce mai conteaza? da bine la public! Ce jigodii ordinare! Ar face orice pentru putina publicitate.
   Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Adrian Paunescu si raman cu speranta ca pana la urma vom invata sa ne pretuim personalitatile cat le avem printre noi.


Un comentariu:

  1. ai foarte mare dreptate...mai bine renuntam la programele tv romanesti care ne incanta cu atata cultura si bun gust...sau am putea sa ne facem si noi cateva posturi de televiziune...ha ha ha.....puppppppp
    LA MULTI ANI FRUMOSI!!!

    RăspundețiȘtergere