duminică, 9 ianuarie 2011

Drum bun

   Astăzi a trebuit să merg până la Iaşi să rezolv nişte probleme. Înainte de a pleca, am verificat actele maşinii să văd dacă sunt în regulă. Nu de alta, dar la cât sunt de zeloşi miliţienii noştri te poţi trezi cu neplăceri. Mi-am dat seama ca mi-a expirat Rovigneta. Ce e aia ? Un alt bir pus pe spinarea noastră de inteligenţii noştri conducători, cu banii adunaţi construindu-se şosele sau întreţinându-se cele existente. Sună frumos nu? Şi asta pe lângă accizele băgate deja în carburanţi!
   Aşa că m-am duc frumuşel la peco de unde am achiziţionat o rovigneta pe un an de zile cu "doar" 120 de lei. Am şi alimentat cu benzină, care e 5,17 lei litrul! Vă vine să credeţi? E mai scumpă decât un kil' de vin nohan, natural, de la noi de la ţară! Plus că de banii ăştia iţi poţi cumpăra două sticle de votcă "Adio mamă"! Şi când te gândeşti că din salar poţi cumpăra abia două plinuri...Probabil guvernanţii s-au gândit să ne pună să facem mişcare ca să ajungem mai rar în spitalele care sunt în pragul desfiinţării.
   După ce am pus benzină de suma pregătită în prealabil am realizat că nu prea ajunge şi am hotărât să mai suplimentez cu o cinzeacă să nu rămân naibii în pana prostului.
   Mi-am golit buzunarele şi i-am dat banii vânzătoarei care rânjea la mine de parcă era peco lu' tac-su. Ies din peco amărât dar ma înveselesc repede când mă uit la bolidul meu care mă aşteptă cuminte afară. Il admir mândru! Mă uit şi la cauciucurile de iarnă pe care am dat 800 de lei acum vreo două luni. Mă urc ţanţoş în maşină şi pornesc la drum.
  Cum ies din oraş, drumul e cam plin de dâmburi dar mă gândesc că e doar o bucată. Abia aştept să văd cum merge maşina la drum lung. După vreo 20 de minute de mers îmi dau seama că de fapt bucata aia e tot drumul. Arată ca dupa un război.
  Pentru asta am platit eu Rovignetă? Şi benzină la preţ mai mare decât în restul Europei?

  Bolidul meu scârţâie din toate încheieturile prin gropile astea...Zici că se rupe în bucăți! Prin unele locuri îmi trece prin cap să o iau pe arătură numai să nu mai aud mașina gemând de durere.
  Din păcate aste este realitatea crudă în care trăim. Plătim taxe peste taxe și avem drumuri mai proaste decât pe vremea lu' nea' Nicu. Parcă am trăi într-un coșmar numai că dimineața nu vine niciodată. 
   Trebuie să recunoaștem că am ajuns o țară din lumea a III a. Cum să vină turiștii străini la noi? Că aia nici macar nu știu ce e aia groapă! Eu aș vrea să bag în gropile astea toți conducătorii ăștia inteligenți care ne-au adus țara în stadiul ăsta.
  Până una alta eu vă urez : Drum bun !

Un comentariu:

  1. EU AS VREA SA-I IMPUSC. DAR E PREA PUTIN PENTRU ACESTI "BRAVI CONDUCATORI". DACA AS PUTEA SA-TI POVESTESC...!!! SIMT CA NU MAI POT...

    RăspundețiȘtergere